L’Agència de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Sant Josep ha iniciat el  programa SOIB 30 FORMACIÓ I OCUPACIÓ, que compta amb el  finançament del fons del SOIB mitjançant Conferència Sectorial, l’Ajuntament de Sant Josep continua apostant per la formació de futurs jardiners i jardineres.

La regidora de Treball i  Formació, Paquita Ribas ha visitat a l’les 10 persones participants de Es Romaní  VII a les instal·lacions del viver municipal on desenvolupa bona part de la seua formació. La regidora ha recalcat que el principal objectiu de programes com Es Romaní VII és millorar les competències professionals i les aptituds de les persones que hi participen, alhora que es duen a terme projectes d’interès general o social dins l’àrea professional de la jardineria i s’afavoreix la reinserció en el món laboral de persones desocupades al mateix temps que s’ofereix  una formació qualificada i diferenciada respecte de la resta de persones treballadores del sector que, en la majoria dels casos no tenen titulació.

La qualificació professional que obtindran aquelles persones que finalitzin amb èxit la formació, un Certificat de Professionalitat de Nivell 1 en “Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria” es completa amb formació en anglès i relacionada amb la manipulació de productes fitosanitaris, el tractament de palmeres infectades de becut vermell, etc. A més, durant tot el  programa  es fa molta incidència en el caire mediambiental del projecte, ja que la formació sempre està encaminada a la producció de planta autòctona que requereixi un baix manteniment i  això  es posa en  pràctica a través de la creació  dels jardins i les plantes que es produeixen al viver, sempre mediambientalment sostenibles.

L’ alumnat treballador també realitzarà actuacions de manteniment i actualitzacions a zones verdes municipals,  com Can Raspalls, Sa Carroca, Can Burgos, Sa Casilla… així com totes aquelles requerides per la correcta gestió del propi viver i les seves pròpies zones verdes.