La Direcció General d’Innovació i Transformació Digital organitza unes jornades al ParcBit i CentreBit Menorca per donar a conèixer a les empreses els diferents serveis que ofereix l‘Oficina Innobal, així com els programes que es duran a terme a través dels seus socis: DIHBAI-TUR, Factoria d’Innovació, FUEIB, Fundació Bit i les Cambres de Comerç de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

Durant la jornada, es compartiran casos d’èxit empresarial de les Balears que han rebut assistència de l’Oficina Innobal. La primera jornada tindrà lloc a Mallorca el 15 d’octubre a l’Auditori del ParcBit, a Menorca el 17 d’octubre al CentreBit Menorca, i el 29 d’octubre a la seu de la UIB a Eivissa. El horari serà sempre de 9 a 13h. L’assistència és gratuïta, però requereix inscripció prèvia.

Serveis que presentarà la Fundació Bit

Emprenbit (preincubació i incubació) és un servei destinat a projectes emprenedors amb idees de negoci innovadores, que ofereix suport per treballar el model de negoci i accedir a l’ecosistema del ParcBit o CentreBit Menorca. Proporciona capacitació i seguiment per validar la viabilitat producte-mercat.

La Fundació Bit proporciona informació i suport en la sol·licitud de la Certificació Empresa Emergent (ENISA), que ofereix a startups avantatges fiscals, bonificacions en la seguretat social i suport per captar inversió privada.

Servei de digitalització

La Fundació Bit presentarà els seus serveis de digitalització i el foment de la transformació digital de les empreses, des de la digitalització bàsica (assessorament i divulgació per iniciar la transformació digital) i la digitalització avançada (suport per a empreses amb nivells més alts de digitalització, introduint tecnologies disruptives). També s’ofereixen serveis de diagnòstic, finançament, test de tecnologies i formació per acompanyar les empreses durant el procés.

Gestió de la innovació

La Fundació Bit ofereix un servei especialitzat per diagnosticar i millorar els sistemes d’innovació de l’empresa, analitzant aspectes com estratègia, organització i cultura d’innovació. Proporciona un diagnòstic d’habilitats d’innovació i un pla d’acció per millorar la gestió.Estructuració de projectes R+D+I

Assessorament per preparar i redactar propostes R+D+I, creació de consorcis i suport en l’aplicació de la normativa.Assessorament en finançament R+D+I

Ofereix assessorament gratuït per identificar les convocatòries i programes R+D+I més adequats per a l’empresa, ajudant en la cerca de finançament.

Sostenibilitat

La Fundació Bit oferirà una presentació dels serveis d’introducció a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica, amb l’objectiu d’integrar la sostenibilitat en l’estratègia de negoci, millorar la seva eficiència energètica i adoptar models de negoci sostenibles i circulars.

Aquest esdeveniment és una oportunitat per a les empreses de les Illes Balears que volen impulsar la seva innovació, digitalització i sostenibilitat, amb el suport i recursos de la Fundació Bit i altres entitats del programa Innobal.

Eivissa. Sala d’actes de la UIB. 29 d’octubre de 9 a 13h.